Salesflare
Hoe werkt de Salesflare-facturatie?
Waarvoor worden kosten aangerekend?
Salesflare biedt drie verschillende prijsplannen: Growth, Pro en Enterprise. Je kunt hier meer lezen over deze plannen en de functionaliteiten die ze bevatten. Binnen elk plan kun je kiezen om maandelijks of jaarlijks te betalen. Het plan, de frequentie en andere facturatiegegevens kun je bijwerken in Instellingen > Facturatie & Gebruik > Overzicht.
Wat gebeurt er als je het aantal gebruikers, de facturatiefrequentie of je plankeuze wijzigt?
De facturatie van Salesflare lijkt sterk op die van Slack Fair Billing-beleid.
Samengevat: zowel bij een maandelijks als bij een jaarlijks plan betaal je vooraf voor de gebruikers die je hebt op het moment dat je je abonneert.
Eventuele extra gebruikers die je daarna toevoegt, worden later automatisch pro rata gefactureerd. Als je een gebruiker uitschakelt, ontvang je een creditsaldo voor de resterende tijd die die gebruiker nog in de facturatiecyclus zou hebben gehad. Deze credit wordt automatisch gebruikt voor toekomstige betalingen.
Als je geïnteresseerd bent in het aankopen van extra lead finder-credits voor je team, kun je die aan je bestaande abonnement toevoegen.
Maandelijks plan
Abonnement starten
Je schrijft bijvoorbeeld tijdens je proefperiode 3 gebruikers in voor het Pro-plan. Je proefperiode eindigt en op 25 september begin je vooraf een maandelijks abonnement te betalen voor 3 gebruikers in de maand oktober.
3 gebruikers x $64 = $192 (In de EU-btw-zone kan er btw bovenop worden aangerekend)
Een gebruiker toevoegen
Maar stel dat je halverwege oktober besluit om nog een gebruiker aan je team toe te voegen. Je hebt op 25 september al betaald voor 3 gebruikers voor de maand oktober, en nu ben je nog een halve maand verschuldigd voor de 4e gebruiker die je halverwege oktober hebt ingeschakeld.
Hoe wordt dit aangerekend?
We berekenen de kosten van die 4e gebruiker die je hebt ingeschakeld maar waarvoor je in oktober nog niet hebt betaald (de helft van de gebruikersprijs voor één maand, omdat de gebruiker zich pas halverwege de maand heeft ingeschreven).
1 gebruiker x $64 x (16/31) = $33.03
Wanneer wordt dit aangerekend?
Aan het einde van de facturatiemaand, in dit geval op 25 oktober, wordt een halve maand aangerekend voor de 4e gebruiker die halverwege oktober is ingeschakeld, plus de vooraf te betalen kosten voor de 4 gebruikers die je in november blijft gebruiken.
(4 gebruikers x $64) + (1 gebruiker x $64 x (16/31)) = $289.03
Een gebruiker uitschakelen
Als je een gebruiker uitschakelt bij het maandelijkse plan, krijg je voor de resterende tijd van de facturatieperiode een credit. Je credit wordt automatisch gebruikt voor toekomstige betalingen.
Jaarlijks plan
Bij het jaarlijkse plan worden extra gebruikers elke maand op dezelfde dag waarop je oorspronkelijk bent geabonneerd, aangerekend voor het resterende deel van het jaar.
Abonnement starten
Als je je jaarlijkse Pro-plan met 3 gebruikers start, wordt je factuur bij het abonneren opgesteld voor 3 gebruikers.
3 gebruikers x $588 = $1,764
Een gebruiker toevoegen
Als je halverwege de maand een 4e gebruiker toevoegt, wordt dit altijd aangerekend op dezelfde dag waarop je oorspronkelijk bent geabonneerd, in de daaropvolgende maand.
Hoe wordt dit aangerekend?
Als je bijvoorbeeld halverwege de eerste maand een gebruiker toevoegt, wordt het resterende deel van de 11,5 maanden van het jaar als volgt aangerekend:
(11.5/12) x $588 = $563.5
Een gebruiker uitschakelen
Als je een gebruiker uitschakelt bij het jaarlijkse plan, krijg je voor de resterende tijd van de facturatieperiode een credit. Je credit wordt automatisch gebruikt voor toekomstige betalingen.
Plannen wijzigen
Upgraden
Upgraden van het Growth-plan naar het Pro-plan/Enterprise-plan of van het Pro-plan naar het Enterprise-plan volgt dezelfde logica als het toevoegen of uitschakelen van een gebruiker.
Als je bijvoorbeeld je team van drie gebruikers één week na het begin van de eerste maand van Growth naar Pro upgradet, wordt de resterende drie weken van de maand in de factuur van de volgende maand aangerekend (bij het maandelijkse plan). Dit resulteert in:
(21/31) x $64 x 3 gebruikers = $130.06
+ 3 x $64
= $322.06
Bij het jaarlijkse plan worden de extra upgradekosten voor de resterende looptijd van het jaarlijkse plan op de eerste dag van de volgende maand aangerekend.
Downgrade
Als je je team op het jaarlijkse of maandelijkse plan downgradet, krijg je voor de resterende tijd van je facturatiecyclus een credit. Je credit wordt automatisch gebruikt voor toekomstige betalingen.
Verlengingen
Salesflare-abonnementen, inclusief jaarlijkse plannen, zijn ontworpen om automatisch te verlengen aan het einde van hun facturatiecyclus. Standaard wordt je abonnement met een nieuwe termijn verlengd, tenzij automatische verlenging is uitgeschakeld. Zo blijft je toegang tot de functionaliteiten van het platform ononderbroken.
Annulering
Als je besluit je plan te annuleren, neem dan contact op met het team via de chat of via support@salesflare.com. We zorgen er meteen voor. (Als de AI-bot antwoordt, laat je bericht dan gewoon daar achter. We nemen zeker contact met je op.)
Neem enkele seconden de tijd om ons feedback te geven over waarom je annuleert. Zo kunnen we het beter doen. We waarderen je feedback oprecht en leren ervan.
Je abonnement blijft actief tot vlak vóór je volgende verlenging. Eerdere facturen worden niet terugbetaald.