Salesflare
Hoe kan ik een gebruiker verwijderen uit de portal voor beperkte gebruikers in Microsoft 365?
Ik ben door Microsoft 365 geblokkeerd voor het verzenden van e-mails. Hoe kan ik mezelf van de blokkeringslijst verwijderen?
Als je een rapport over niet-bezorging ontvangt met foutcode 5.1.8 en de volgende tekst: "Delivery not authorized, message refused" van Microsoft wanneer je e-mails verzendt, is het mogelijk dat je bent toegevoegd aan de pagina met beperkte gebruikers in het Microsoft 365 Defender Portal.
Dit kan gebeuren als je de verzendlimiet overschrijdt of door de spamfilters van Microsoft wordt gemarkeerd. Je kunt dan geen e-mails meer verzenden, maar nog wel e-mails ontvangen. Salesflare heeft quotabeperkingen ingevoerd om te voorkomen dat je de e-mailquota van je mailbox overschrijdt, maar er zijn situaties waarin dit toch kan gebeuren.
Het verwijderen van een gebruiker uit de lijst met beperkte gebruikers in Microsoft 365 is echter eenvoudig. Volg de onderstaande stappen om eenvoudig een gebruiker (of jezelf) te deblokkeren en de toegang tot de services waarvoor de toegang eerder was beperkt, te herstellen.
Stap 1: Meld je aan bij het Microsoft 365 Defender Portal
Ga naar het Microsoft 365 Defender Portal (https://security.microsoft.com/) en meld je aan met je beheerdersreferenties.
Stap 2: Ga naar de pagina Restricted users
Zodra je bent aangemeld, ga je naar de pagina “Restricted users” door op deze directe link te klikken: https://security.microsoft.com/restrictedusers
Stap 3: Zoek de geblokkeerde gebruiker
Op de pagina "Restricted users" zie je een lijst met geblokkeerde gebruikers. Zoek de gebruiker die je wilt deblokkeren door door de lijst te scrollen of het zoekvak te gebruiken.
Stap 4: Bekijk de gegevens van de gebruiker
Klik op de naam van de gebruiker om meer gegevens over diens blokkering te bekijken. Op de pagina "User details" zie je de reden voor de blokkering en de specifieke beleidsregels die de blokkering hebben veroorzaakt.
Stap 5: Deblokkeer de gebruiker
Klik om de gebruiker te deblokkeren op de knop "Unblock user" op de pagina "User details". Er verschijnt een bevestigingsbericht waarin je wordt gevraagd je actie te bevestigen. Klik op "Yes" om door te gaan met het deblokkeren van de gebruiker.
Stap 6: Controleer of de gebruiker is gedeblokkeerd
Nadat je hebt bevestigd, wordt de gebruiker uit de lijst met beperkte gebruikers verwijderd en krijgt die weer toegang tot de services waartoe de toegang eerder was geblokkeerd. Je kunt dit controleren door het account van de gebruiker te controleren en na te gaan of die toegang heeft tot de service.
Je kunt er meer over lezen hier of neem contact met ons op via support@salesflare.com 📩