# Wat doet het uitschakelen van een gebruiker?

Kan ik een gebruiker uit mijn account verwijderen?

Salesflare is geweldig voor samenwerking binnen een team. Soms veranderen teams echter en moet je mogelijk een teamlid uit je account verwijderen. Daarvoor dient de knop ‘Uitschakelen’.

Een gebruiker kan door een beheerder worden uitgeschakeld in Instellingen > Beheer je team door naast de naam van de gebruiker op ‘Uitschakelen’ te klikken.

![](/assets/4ff33f645310b0da5fbf4d60.gif)

Als je een gebruiker uitschakelt, heeft die geen toegang meer tot het Salesflare-teamaccount en worden er in toekomstige facturatieperiodes geen kosten meer aangerekend voor die gebruiker. Door de gebruiker uit te schakelen, blijven alle gegevens die die persoon aan het team heeft bijgedragen bewaard, zodat er niets belangrijks verloren gaat.

Een gebruiker volledig verwijderen wordt nooit aanbevolen en kan alleen door ons worden gedaan. Als je een gebruiker verwijdert, wordt namelijk ook alles verwijderd wat die persoon ooit handmatig of automatisch heeft aangemaakt. Dit omvat contacten, accounts, opportuniteiten, vergaderingen enzovoort. Dit heeft doorgaans een ernstige negatieve impact op de gegevens van je team. Als je toch wilt doorgaan met het verwijderen van een gebruiker, stuur ons dan een bericht via de chat of e-mail ons op support@salesflare.com om dit aan te vragen.

Om een teamlid opnieuw in te schakelen, ga je gewoon terug naar Instellingen > Beheer je team en selecteer ‘Inschakelen’.

![](/assets/44fa58ebdd4c6d05af5cccce.gif)

Heb je nog vragen? Stuur ons een bericht via de chat! 😀
