# Waarom zijn sommige contacten grijs weergegeven in Salesflare?

Je merkt misschien dat bepaalde contacten grijs worden weergegeven. Dit betekent dat het contact uit Salesflare is verwijderd.

* * *

<a id="h_b35fc4b6d3"></a>
## **Wat betekent dit?**

Wanneer je een contact verwijdert in Salesflare:

*   Wordt het contact grijs weergegeven in de contactenlijst van het account.  
    ​
    
*   Hun historische gegevens, zoals e-mails en interacties, blijven zichtbaar in de tijdlijn van het account.  
    ​
    

Deze aanpak zorgt ervoor dat de eerdere interacties van het contact behouden blijven als context, ook al staat het contact niet langer in de contactdatabase.

<a id="h_439f2d3047"></a>
## **Een grijs weergegeven contact herstellen**

Als je een verwijderd (grijs weergegeven) contact wilt herstellen:

1.  Ga naar het **Contacten** sectie.  
    ​
    
2.  Klik op **\+ Contact toevoegen**.
    
3.  Voer het **zelfde e-mailadres** in als het eerder verwijderde contact.
    

Salesflare herkent het e-mailadres, voegt het contact opnieuw toe en herstelt het volledige profiel.

<a id="h_196857c62a"></a>
## **Een grijs weergegeven contact uit een account verwijderen**

Als je een grijs weergegeven contact wilt verwijderen uit een account:

1.  Ga naar het **Account** pagina waarop het grijs weergegeven contact verschijnt.  
    ​
    
2.  Klik op de **Beheren** knop in de sectie Contacten.  
    ​
    
3.  Schakel het selectievakje naast het grijze contact dat je wilt verwijderen uit.  
    ​
    
4.  Klik **Opslaan** om de wijzigingen te bevestigen.
    

Het contact wordt nu verwijderd uit de contactenlijst van het account.

<a id="h_545138aa37"></a>
## **Een contact permanent verwijderen**

Bij het verwijderen van een contact zal Salesflare je vragen om het **permanent te verwijderen** tijdens het proces:

![](/assets/12dfba768eb69117b43504bc.png)

Je kunt:

1.  Klik **Verwijderen** op het bewerkingsscherm van het contact.  
    ​
    
2.  Klik in het bevestigingsvenster op **permanent verwijderen** link om het contact en de geschiedenis ervan volledig te verwijderen.  
    ​
    

⚠️ **Let op**: Deze actie is onomkeerbaar. Zodra het contact permanent is verwijderd, gaan alle geschiedenis en gegevens die aan het contact zijn gekoppeld verloren. Deze optie is er voornamelijk zodat je kunt voldoen aan het verzoek van een persoon om diens gegevens volledig te laten verwijderen (voor de AVG of andere doeleinden).

Als je nog vragen hebt of hulp nodig hebt, kun je gerust via de chat contact opnemen met ons supportteam of ons e-mailen via support@salesflare.com. We zijn er om je te helpen! 💪
